
Spenót, másként!
Szeretnék nektek kedveskedni egy kis recepttel, ami egy hihetetlenül jó alapanyagot gondol újra!
Ha spenótról beszélünk, mindenkinek egyből a spenótfőzelék jut az eszébe, amit sokan nem szeretnek! Bátran rugaszkodjunk el az ehhez hasonló hagyományos ételektől!
Egy kicsit a spenótról:
100 gramm 20 kcal tartalmaz, tehát energiaszegény
Fehérje tartalma 2,3 g/100 g
Szénhidrát tartalma 1,8 g /100 g
Víztartalma 93,2 %
Nagyon jó vas, kálium és B2 vitamin forrás!

A recept azért is kiváló, mert az a gyermek is könnyedén megbarátkozhat vele, aki egyébként nem kedveli a spenótfőzeléket!
Recept 4 főre!
2-3 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
300 g bébispenót
100 g natúr krémsajt
100 ml zsírszegény habtejszín
szerecsendió
bors
só
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd belenyomjuk a fokhagymát. Rövid ideig fonnyasztjuk, majd több részletben hozzáadjuk a bébispenótot, és gyakran kevergetve megvárjuk, míg összesnek a levelek. Ezután jöhet hozzá a sajtkrém, majd ha teljesen felolvadt, a tejszín is. Rövid forralás után, szerecsendióval ízesítjük. Elkészítés ideje: 10 perc
Roppant egyszerű, hihetetlenül fel tud dobni bármilyen ebédet!
Hétköznapokon ajánlom rizs, bulgur, quinoa vagy köles mellé, ünnepibb alkalmakkor tálalható pl:héjában sült burgonyával!
Az alábbi képen egy jeles eseményre, kacsamellel és héjában sült burgonyával tálaltam!
Jó étvágyat! 😉
