Rólam

Kedves Sportolók, Edzők, Sportszakemberek és Szülők! 

Életemnek központi részét alkotja a sport és a jövőben is szeretném ezt a jó szokásomat megtartani. Először 1996-ban találkoztam ezzel a szerelemmel, amikor a szüleim úszóiskolába írattak, majd még ebben az évben elvittek szertornázni. Mivel mondhatni egy birkózó családból származom, előbb utóbb engem is elcsábított a gondolat, így a családban első nőként 2002-ben, elkezdtem birkózni. Több mint tíz évvel később ennek egy sérülés vetett véget a Főiskolás Világbajnokságon 2014-ben, de az érdeklődésemnek és a sportok iránti szeretetemnek ez sem tudott határt szabni. 

2015-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészsgétudományi Karán mint Dietetikus és Élelmezésvezető, majd 2020-ban a Testnevelési Egyetemen mint Sportágspecifikus dietetikus szakember. Jelenleg a Crossfitben találtam meg azt az örömöt, amit régen a birkózás adott. 

Megéltem milyen élsportolónak lenni és pontosan ismerem a problémákat amelyekkel nap mint nap találkozik az ember. 

Mit egyek? Mennyit egyek? Mikor egyek? Amennyiben ezekre a kérdésekre megvannak a válaszok, akkor már csak azt kell megoldani, hogy ki az aki ezt a sok ételt nap mint nap előkészíti nekem, mivel napi 2, esetleg 3 edzés mellett erre nem igazán van idő. Manapság a legtöbb sportoló eljut dietetikushoz, de a megvalósítással pont ezek a dolgok miatt, igen nagy akadályokba ütköznek. 

Szeretnénk ezt az akadályt átugrani és megkönnyíteni a mindennapjaikat, úgy hogy nekik ne kelljen ilyen dolgokra koncentrálniuk. Emellett célkitűzéseink között szerepel, az utánpótlás korú gyermekek támogatása is. A sport egy életre szóló élmény, amelyet hiba lenne kihagyni. 

A sport rengeteg dolgot ad az embernek, legfőképp pozítiv tulajdonságokat a személyiségéhez. Szeretném az egyik edzőmet idézni, aki mindig azt mondta, hogy a sport “ Egy varázsszőnyeg, ami bárhová elrepít ”. 
Én ebben szentül hiszek. 
Kőrösi Éva

Mivel foglalkozom?

Dietetikai tanácsadás

A tanácsadás időtartama nagyjából 45-60 percet ölel fel.Feltérképezzük:- a célokat- az igényeket-…

Kontroll

A kontroll mindössze 20-25 percet vesz igénybe. Mikor érdemes kontrollra jönni? Első…

Inbody (Testösszetétel mérés)

Az InBody teszt egyértelműen jeleníti meg a test belső változásait. A testsúly…

Kitelepülés (Előadás)

Felvilágosító, álltalános témájú vagy sportág specifikus előadások megrendelése. Szeretnél egy érthető előadást…

Kitelepülés (Testösszetétel mérés)

A testösszetétel mérés manapság egy olyan gyorsan és fájdalommentesen elvégezhető diagnosztikai módszer,…

Fogyasztás

Súlycsoportos sportágat űzöl és nem vagy benne biztos, hogy hogyan kellene rapidan…

Tippek, trükkök

Zöldséges tojás muffin

#muffin #receptúra #dietetikus #gyorsrecept #korosieva Receptúra8 db tojás250 g brokkoli100 g spenót100 g sült kalifornai paprikafokhagymasóbors Egyszerű, gyors, finom és…


Tápanyag háború!

Épp egy táplálkozási-napló felett ülök, melyet egy fogyókúrázni vágyó klienstől kaptam. Ahogy elkezdem olvasni, már a nap második étkezésénél felfedezek…


Üzenet

Vedd fel a kapcsolatot!